'Between the Sea & the Sky' door Jimmy Nelson

'Between the Sea & the Sky' door Jimmy Nelson

Jimmy Nelson is meestal te vinden in de verste uithoeken van de wereld. De kunstenaar reist non-stop de wereld rond om contact te leggen met inheemse volkeren en legt ze in al hun glorie vast in boeken als 'Before They Pass Away' en 'Homage to Humanity'.

Maar in het voorjaar van 2020 werd reizen ineens onmogelijk. Dus in plaats van de wereld rond te vliegen, bleef Nelson in Nederland, fietsend door de vissersdorpen, polderlandschappen en oude vestingsteden van het land. Hier ontdekte hij de oer-Hollandse klederdracht en realiseerde hij zich dat deze net zo uniek is als die van de Papoea's of Maasai die hij eerder bewonderde.

Nelson besloot deze tijd van lockdown te gebruiken om Nederland vast te leggen als nooit tevoren. In zijn nieuwe boek, 'Between the Sea and the Sky', beeldt hij 20 gemeenschappen in traditionele klederdracht en de omgeving die hen heeft gevormd uit - van Axel in het zuidwesten tot Hindeloopen in het noordoosten. Het resultaat onthult een belangrijk onderdeel van de Nederlandse identiteit dat bijna volledig in de vergetelheid is geraakt. Als een volledige onderdompeling in de rijke cultuur van zijn geadopteerde thuisland, is 'Between the Sea and the Sky' ook het meest persoonlijke boek van Jimmy Nelson tot nu toe.

Het boek is (pre-order) te bestellen via de website van Jimmy Nelson:
https://shop.jimmynelson.com/products/between-the-sea-and-the-sky-coffee-table-book-unsigned?variant=42169711427753

De officiele release is zaterdag 17 september 2022.16571e.jpg

  • jonggeleerd.png
  • leukhuis.png
  • overstappen.png
  • yoradhere.png

JB Cookies