IJsbrekers worden deze week verwijderd

IJsbrekers worden deze week verwijderd

Donderdag 4 en vrijdag 5 april 2024 verwijderen we tijdelijk de 12 markante ijsbrekers nabij Rozewerf op Marken. Over een paar jaar, als de dijkversterking bijna klaar is, keren ze weer terug naar de Rozewerf, een paar meter verder naar buiten.
  
De liggers en verbindingsconsoles gaan wij hergebruiken. Deze worden veilig opgeslagen en gerestaureerd voordat ze worden teruggeplaatst. De houten palen zijn niet herbruikbaar. Daar komen in de toekomst nieuwe voor in de plaats. Wilt u hier meer over weten?

Planning
Donderdag 4 en vrijdag 5 april gaan wij de bovenbalken van de ijsbrekers verwijderen. Zodra dit gereed is zagen we begin volgende week de palen onder water af. Alle werkzaamheden voeren we uit vanaf het water met behulp van een kraanschip.

In verband met de afspraken met de bewoners van de Rozewerf starten wij onze werkzaamheden om 08:30 uur.


Kom langs bij het havenkantoor
Het havenkantoor is elke donderdag geopend tussen 10.00 en 12.00 uur. Kom gerust langs met uw vragen!

Mochten er vragen of opmerkingen zijn naar aanleiding van dit bericht kunt u altijd contact opnemen met ons via de contactmodule van de Bouwapp of bel/mail de omgevingsmanager Combinatie Hof op Marken:

Roy de Haan / 06-557 646 51 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Overzicht Dijkversterking Marken

  • jonggeleerd.png
  • leukhuis.png
  • overstappen.png
  • yoradhere.png

JB Cookies